Fönsterbyte

Fönsterbyten i Helsingborg

Vi utför fönsterbyten i och ikring Helsingborg. Det börjar med att vi gör ett kostnadsfritt hembesök och lyssnar på dina önskemål och diskuterar förutsättningarna. Vi har ett brett sortiment av fönster och dörrar, samtliga måttbeställs enligt dina behov utan extra kostnad. Vi sammarbetar bland annat med Artic Windows för leverans av våra fönster och dörrar.

Det finns en del saker som du kan ta ställning till redan nu och fundera på inför ett hembesök: Material & funktion

Fönsterbyte Helsingborg

Fönsterbyte Helsingborg

Material 

Vilken karaktär har huset? I äldre fastigheter kan trä-fönster vara det enda vettiga valet, då PVC och aluminium inte har samma traditionella utseende. I modernare hus kan det passa med både träfönster och underhållsfria aluminium och PVC-fönster. För att ha kvar den naturliga looken inåt är trä-aluminium ett bra alternativ, med en utsida av aluminium och trä som vetter mot rummen.

Slutligen kan du välja PVC-fönster, det mest kostnadseffektiva av de tre materialen. Plasten är extremt stryktålig mot väder och vind, den gulnar och spricker inte. Profilerna har en kärna av galvaniserat stål för stabiliteten.

Öppningsfunktion

Vilken funktion vill du ha på fönstren? För enkel tvättning har vi vridfönster som roterar kring en horisontell axel utanför karmen, eller Dreh/Kipp – ett inåtgående fönster med både sido och bottenhängning. Den mer klassiska öppningen är utåtgående sidohängda, men de är lite klurigare att rengöra på utsidan. När det kommer till dörrar finns det vanliga balkongdörrar, skjutpartier och vikpartier.

Du kan läsa mer om våra fönster från Arctic Windows och anmäla intresse för fönsterbyte i Helsingborg här.